Επιλογή γλώσσας / Select language:
English

Νομός Κέρκυρας :: Κέρκυρα

Εισαγωγή
Μεγέθυνση
Το πετρωμένο καράβι των Φαιάκων βρίσκεται μέχρι σήμερα κατάφυτο στον κόλπο του Κανονιού καθώς οι Φαίακες τιμωρήθηκαν γιατί αψήφησαν τον Ποσειδώνα και οδήγησαν τον Οδυσσέα στο νησί του την Ιθάκη.
Η Κέρκυρα, η ομηρική Σχερία των Φαιάκων, τελευταίος σταθμός του πολύπλανου Οδυσσέα πριν από την επιστροφή στην πατρίδα του, είναι ένα νησί καταπράσινο και ηλιόλουστο, με δαντελωτούς κόρφους, πλούσια βλάστηση και ωραίες αμμουδιές. Η ξεχωριστή αρχιτεκτονική της πόλης της Κέρκυρας, τα παραδοσιακά χωριά της  ενδοχώρας και η ξεχωριστή της φύση ενέπνευσαν μουσικούς και λογοτέχνες, όπως τον Γκαίτε και τον Όσκαρ Ουάιλντ, ενώ πιθανώς υπήρξε και το μέρος που ενέπνευσε τον Σαίξπηρ στην Τρικυμία.

Η πριγκίπισσα Σίσυ, η μετέπειτα αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, γοητευμένη από το νησί έκτισε στην Κέρκυρα το ανάκτορο της στα τέλη του 19ου αιώνα. Ακόμα όμως η Κέρκυρα υπήρξε γενέτειρα του Καποδίστρια, του μουσικοσυνθέτη Ν. Μάντζαρου, λογοτεχνών, όπως ο Λ. Μαβίλης και ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης, και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πολλαπλώς στην πολιτιστική ανάπτυξη της Ελλάδας.
 
εκτύπωση
|
αποστολή
επόμενο : Η Κέρκυρα στην Οδύσσεια
 
Πανεπιστήμιο Πατρών © 2008 - 22
created by Nidus